Energetische meditatie

"Het onbelemmerd stromen van je energie geeft je het gevoel van onbevangenheid & sereniteit. Dit uit zich door stralende ogen, levendige bewegingen en bezielde woorden."

Nicky

Deze energetische meditatie is gebaseerd op oefeningen en kennis over de stroming van energie in energiebanen, energievelden en orgaangeesten in ons lichaam.
Kenmerkend voor energie is dat ze beweeglijk is en stroomt.

Het gaat hier over een pakket van 8 avonden, waarin een opbouw gevolg wordt. De bedoeling is dat je zelf je energie leert voelen stromen, waardoor je je ZELF -GE-WAAR WORDT.
De ideale uitgangspositie hiervoor is een ontspannen -meditatief bewustzijnsniveau, wat we gemakkelijk kunnen bereiken door enkele basisoefeningen aan te leren.

Vervolgens gaan we verder met oefeningen die bestaan uit het voelen stromen van energie doorheen Ren-Mai en Du-Mai; de circulatie van zowel Yin -als Yang energie in ons lichaam.
We brengen de twee tevens in evenwicht met elkaar.

Vanaf les 4 gaan we per avond doorheen één van de Chinese 5 elementen, hun orgaangeesten en hoofdemoties.
Deze 5 orgaangeesten vormen samen één familie die voor onze energie-huishouding zorgt.

Hoe deze familie in evenwicht blijft en wat we eventueel zelf kunnen doen om het evenwicht te behouden of te herstellen, komt hier verder op een plezierige manier aan bod.

Kristal helder -Tranparant

"Kristal-Helder
Transparant
Bewust Zijn
Is de meest essentiële ervaring die we kunnen beleven en
........koesteren........."

Nicky

Mijn motivatie om deze vorm van energetische meditatie aan te bieden, is mensen een basis-pakket van oefeningen en inzichten aan te reiken die zeker preventief gebruikt kunnen worden om de bestaande vitaliteit te behouden of indien nodig te re-vitaliseren.

Deze reeks wordt op aanvraag georganiseerd.

Plaats en data:

Deze cursus gaat door op aanvraag.